Home ActueelNieuws Premier Rutte veroordeelt inreisverbod

Premier Rutte veroordeelt inreisverbod

  • 8 februari 2017

5500 man. Zoveel mensen stuurden premier Rutte samen met ons een mail. We vroegen hem het inreisverbod van Trump te veroordelen. We wilden dat hij opkwam voor de rechten van mensen die op de vlucht waren en die een dubbele nationaliteit hadden.

Nog eens 2000 mensen stonden vorige week op het malieveld. Met prachtige borden en mooie leuzen. Samen lieten we zien dat we tegen haat zijn. Dat we opkomen voor mensenrechten en dat mensen op de vlucht een plek verdienen.

Dan hebben we het nog niet eens over de miljoenen mensen wereldwijd die afgelopen week hun stem lieten horen. En dat leverde prachtige resultaten op. Bedankt!

Veel wereldleiders lieten van zich horen

Na de vele protesten liet Premier Rutte eindelijk van zich horen. Het verbod van Trump 'is in de kern discriminerend', zei hij. Bovendien vond hij het ook niet effectief. 'Het maakt de wereld alleen maar onveiliger.' Jouw protest, je e-mails, de social media-berichten die je hebt gedeeld... het heeft allemaal bijgedragen aan zijn uiteindelijke uitspraak.

Eerder spraken Trudeau en Merkel al afwijzend over het inreisverbod, net als vele anderen. 

Oxfam America won de rechtszaak

Oxfam America spanden samen met andere organisaties en universiteiten een rechtszaak aan tegen het inreisverbod van Trump. Deze werd gewonnen, net als veel andere rechtszaken die in de VS van de grond kwamen. Mede hierdoor is het inreisverbod ongeldig verklaard. Dit is een grote stap voor mensenrechten.

En dit kunnen we nog bereiken!

We zijn er ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt. Door de inzet van alle NGO's, van politici, van rechters, maar ook door jouw inzet, is het inreisverbod opgeschort. Ben je geïnspireerd door afgelopen week en wil je nog meer doen? Laat je stem horen! Check hoe jouw politieke partij scoort op thema’s zoals mensenrechten en vluchtelingenbeleid. Met hulp van de Humanity Checker kies je in maart 2017 voor vluchtelingen.

 

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.