Home ActueelNieuws Pakistaanse partner Aahung wint mensenrechtenprijs

Pakistaanse partner Aahung wint mensenrechtenprijs

  • 11 december 2013

Onze partnerorganisatie, Aahung, heeft de Mensenrechtentulp 2013 gewonnen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken prijst Aahung voor haar goede werk voor jongeren in Pakistan.

Sheena Hadi, directeur van Aahung, neemt de prijs in ontvangst.
Foto:Aahung

‘We zijn hartstikke trots op onze partner. De organisatie doet namelijk belangrijk en bijzonder werk in Pakistan’, aldus Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib. Aahung maakt lesmateriaal voor jongeren en volwassen over hun seksualiteit en lichaam. Door met elkaar over te praten over moeilijke onderwerpen zoals seksueel misbruik en seksueel rechten binnen het huwelijk, probeert ze een einde te maken aan de vele taboes. ‘Want er is niemand die de behoeften van de gemeenschap beter begrijpt dan degenen die tot deze gemeenschap behoren’, zegt Sheena Hadi, de directeur van Aahung, in een interview. 

Geen seksuele voorlichting

Dit werk is niet makkelijk, maar wel hoog nodig. In Pakistan trouwt de helft van alle vrouwen voor hun 18e. Een deel van deze meisjes is zwanger voor haar 19e en weet weinig af van seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv en aids. De meesten zijn binnen 24 maanden alweer zwanger van hun volgende kind. Seksuele voorlichting is er niet en veel jongeren staan er bij en kijken er naar als belangrijke beslissingen, zoals met wie je trouwt en wanneer en hoeveel kinderen je wilt, voor hen worden gemaakt.

Over de prijs

Elk jaar reikt het ministerie van Buitenlandse Zaken de Mensenrechtentulp uit aan een vernieuwende mensenrechtenorganisatie. De prijs, van 100.000 euro, is bedoeld om het werk van de organisatie te ondersteunen. Bovendien probeert het ministerie op deze manier mensenrechtenorganisaties met elkaar in contact te brengen. Dit jaar is het aan Sheena Hadi, de directeur van Aahung. Zij neemt vanavond de prijs in ontvangst uit handen van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans.

Bron: Oxfam Novib, 11 december 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.