Home ActueelNieuws Oxfam Novib staat pal achter 'She decides' van minister Ploumen

Oxfam Novib staat pal achter 'She decides' van minister Ploumen

  • 17 februari 2017
Vrouwen moeten zelf kunnen beslissen over hun toekomst en gezondheid. Foto: Mariam Alimi / Oxfam Novib.

235 organisaties, waaronder Oxfam Novib, juichen het 'She decides'-initiatief van minister Ploumen toe. Met 'She decides' reageert de Nederlandse minister van handel en ontwikkeling op nieuw Amerikaans beleid: president Trump geeft geen geld meer aan organisaties die vrouwen toegang tot of informatie over abortus geven.

Op de website 'She decides' kunnen particulieren en bedrijven donaties doen. Dat geld gaat naar organisaties die vrouwen toegang bieden tot abortus, maar daar nu geen geld meer voor krijgen van de Amerikaanse overheid.

Veel getroffen organisaties zetten zich ook in voor de preventie van zwangerschappen. Bijvoorbeeld door anticonceptie te verstrekken en voorlichting te geven. Ook strijden ze tegen HIV/aids. Het beleid van de Trump-regering brengt al deze activiteiten in gevaar. 235 organisaties uit 65 landen zijn minister Ploumen dan ook zeer erkentelijk voor haar initiatief.

Oxfam Novib is van mening dat vrouwen zelf moeten kunnen beslissen over hun toekomst en gezondheid. Ongewenste zwangerschappen, tienerzwangerschappen en HIV/aids en kunnen armoede veroorzaken en houden armoede in stand. Anticonceptie, voorlichting, veilige abortussen en vrouwenrechten zijn essentiële voorwaarden om armoede te verslaan.

Bron: Oxfam Novib, 17 februari 2017

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.