Home ActueelNieuws Oxfam biedt noodhulp na cycloon in India

Oxfam biedt noodhulp na cycloon in India

  • 15 oktober 2013

Oxfam zorgt voor water, sanitaire voorzieningen en onderdak voor 60.000 mensen die getroffen zijn door de cycloon Phailin in India. De storm, de zwaarste cycloon in decennia, trof zondag bijna 9 miljoen mensen.

Meer dan 234.000 woningen zijn flink beschadigd.Foto:Alertnet/reuters

Honderdduizenden mensen hebben dringend schoon water, sanitaire voorzieningen en opvang nodig. Oxfam biedt deze noodhulp aan 60.000 mensen in Odisha, één van de zwaarst getroffen gebieden. Ook delen we chloortabletten uit waarmee mensen direct hun water kunnen zuiveren. Daarnaast sturen we hulpgoederen voor noodopvang en hygiëne kits.

Grote schade

In 1999 stierven 10.000 mensen door een storm van gelijke sterkte. Maar dankzij de grootschalige evacuatie is het dodental dit keer minimaal: 23 mensen overleefden de storm niet. Dit mede dankzij de snelle reactie van de overheid. Zij evacueerde binnen korte tijd bijna 1 miljoen mensen. Wel is de materiële schade is groot. Ruim 300.000 hectare aan rijstvelden zijn verwoest, een oppervlakte zo groot als Zuid-Holland.  En meer dan 234.000 huizen zijn helemaal of gedeeltelijk beschadigd.

Wederopbouw

Wereldwijd bieden wij samen met anderen noodhulp en steun bij de wederopbouw en proberen we toekomstige rampen te voorkomen.

Bron: Oxfam, 15 oktober 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.