Home ActueelNieuws Militaire hulp nodig in strijd tegen ebola

Militaire hulp nodig in strijd tegen ebola

  • 20 oktober 2014

De klok tikt. Er zijn direct meer artsen en verpleegkundigen nodig om te voorkomen dat ebola zich verder uitbreidt tot een humanitaire catastrofe. Ook is er dringend militaire ondersteuning nodig.

Deze Liberiaanse kinderen in Newkru stad, aan de rand van Monrovia, hebben hun moeder verloren aan de gevolgen van het ebola virus.
Foto:EPA/Ahmed Jallanzo

Deze hulptroepen zijn direct nodig:
  • Militaire hulp. Militairen moeten de logistiek verzorgen, zoals vliegtuigvluchten, het bevoorraden van behandelcentra voor ebola en het bouwen van medische hulpposten.
  • Dokters en verpleegkundigen. Behandelcentra voor ebola hebben te weinig personeel en kunnen de toestroom van patiënten niet aan.
Samenwerking Europa vitaal belang

Vandaag roept Oxfam Novib de Europese Unie op om snel te investeren in de strijd tegen ebola. Farah Karimi directeur Oxfam Novib: ‘Alle zeilen moeten worden bijgezet om uitbreiding van dit enorm menselijk drama te voorkomen. Belangrijk is om nu niet in paniek te raken maar om efficiënt en gecoördineerd samen te werken, dat geldt voor regeringen en hulporganisaties wereldwijd.’ Lees wat Oxfam Novib doet in de strijd tegen ebola.

Bron: Oxfam Novib, 20 oktober 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.