Home ActueelNieuws Maak een einde aan belastingontwijking!

Maak een einde aan belastingontwijking!

  • 5 maart 2015

Pak de internationale belastingontwijking aan! Deze oproep doen Wieb en Bloempje vandaag aan de de Tweede Kamer, namens Oxfam Novib en ruim 10.000 Nederlanders. Door belastingontwijking betalen burgers in Nederland de prijs en lopen ontwikkelingslanden miljoenen euro’s mis.

Pak de internationale belastingontwijking aan! Deze oproep doen Wieb en Bloempje vandaag aan de de Tweede Kamer
Wieb en Bloempje verwelkomen Tweede Kamerleden in belastingparadijs Nederland. Van links naar rechts: Bloempje (mininster Dijsselbloem), Oxfam Novib-medewerker Esmee Berkhout, Kamerlid SP Arnold Markies, Kamerlid GroenLinks Jesse Klaver en Wieb (staatsecratris Wiebes). Foto:Suzanne van de Kerk/Oxfam Novib

De Tweede Kamer debatteert op 5 maart met staatsecratris Wiebes en mininster van Financiën Dijsselbloem over belastingontwijking. Hier hangt veel van af, want belastingen zijn onmisbaar om armoede te bestrijden. Daarom vragen wij hun:

  • Stop de belastingwedloop

Multinationals hoeven steeds minder belasting te betalen. Landen vragen minder belasting om buitenlandse investeringen binnen te halen. Ze zijn in een race ‘naar beneden’. De burgers draaien op voor het tekort.

  • Pak brievenbusfirma’s aan

Multinationals ontlopen belasting met brievenbusfirma’s die zich alleen op papier in ‘belastingparadijs Nederland’ vestigen. Hierdoor lopen ontwikkelingslanden per jaar minstens 460 miljoen euro mis. De overheid moet deze belastingregels veranderen.

Wat kun jij doen?

Het is hoog tijd om de belastingontwijking aan te pakken. We vragen de Tweede Kamer vandaag in actie te komen. Maar ook jij kunt helpen. Al ruim 10.000 Nederlanders gingen je voor. Vraag Wiebes en Dijsselbloem belastingontwijking te stoppen.

Meer weten?
  • Lees meer over onze Fair Tax Campagne. Voor eerlijke belasting en minder armoede.
  • Bekijk het filmpje 'Stop belastingontwijking' hieronder. Wieb en Bloempje leggen het nog 1 keer uit.

Bron: Oxfam Novib, 5 maart 2015

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.