Home ActueelNieuws Laatste jaar hulp na aardbeving in Haïti

Laatste jaar hulp na aardbeving in Haïti

  • 13 januari 2014

Het is 4 jaar geleden dat Haïti werd getroffen door een zware aardbeving. Meer dan 200.000 mensen werden gedood, 1,5 miljoen mensen raakten dakloos. De nationale actie voor hulpverlening aan de slachtoffers bracht € 111 miljoen op. De hulpprojecten gaan het vijfde en laatste jaar in.

Laatste jaar hulp na aardbeving in Haïti
Foto:Jane Beesley/Oxfam

Vier jaar geleden, op 12 januari, werd Haïti getroffen door een zware aardbeving. Meer dan 200.000 mensen werden gedood, 1,5 miljoen mensen raakten dakloos. De nationale actie voor hulpverlening aan de slachtoffers bracht 111 miljoen euro op. De hulpprojecten gaan het vijfde en laatste jaar in.

Efficiënte wederopbouw

In 2014 ronden hulporganisaties ook de laatste wederopbouwprojecten met Giro555-geld af. Het gaat onder meer om vakopleidingen, onderwijs, landbouwirrigatie en cholerapreventie.  ‘De hulpverlening verloopt efficiënt, dat concludeerde ook de Algemene Rekenkamer opnieuw afgelopen december,’ zegt de directeur van Oxfam Novib, Farah Karimi.

Vijf jaar hulpverlening

Voor de hulpverlening met Giro555-geld is 5 jaar uitgetrokken. Karimi: ‘Er is in afgelopen vier jaar tijd veel vooruitgang geboekt, maar de hulpverlening kende wel grote uitdagingen. De schade was enorm, de hoofdstad en overheidsdiensten waren zwaar getroffen. Bovendien kampte Haïti al voor de aardbeving met extreme armoede, corruptie, slecht bestuur en een gebrekkige infrastructuur.’

Kijk voor meer informatie over noodhulp in Haïti op de website van Giro555

Bron: Oxfam Novib, 13 januari 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.