Home ActueelNieuws Karimi: ‘noorden van Mali wankelt’

Karimi: ‘noorden van Mali wankelt’

  • 20 mei 2014

Vorige maand bezocht Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib, het noorden van Mali. Ze noemt de situatie daar ‘uiterst wankel’. In haar opiniestuk, dat vandaag verscheen in Trouw, beschrijft ze de problemen waar Gao mee kampt.

Farah luistert naar vrouwen in Gao die zich inzetten
voor gender protectie en voedseldistributie.
Foto:Oxfam Novib

Woensdag 21 mei debatteert de Tweede Kamer over de eerste halfjaarlijkse rapportage van de Nederlandse troepen die deelnemen aan de VN-missie in Mali (MINUSMA). Vermoedelijk gaat het debat over de veiligheidssituatie in Gao, in het noordoosten van Mali. ‘De burgers hebben te maken met rechteloosheid, ziekmakende corruptie en etnische spanningen. Een gevaarlijke cocktail’, aldus Farah Karimi. De Malinese regering is zwak en nog steeds niet in staat om het gezag te herstellen. Het is belangrijk dat de kamer zich afvraagt wat nodig is om de VN-missie te laten slagen. ‘De crisis is niet alleen militair op te lossen. Er moet geïnvesteerd worden in een duurzame politieke oplossing en in ontwikkeling, in werk en economische groei.’

Lees het complete opiniestuk op onze website of via Trouw.

Bron: Oxfam Novib, 20 mei 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.