Home ActueelNieuws Joris Voorhoeve voorzitter Oxfam International

Joris Voorhoeve voorzitter Oxfam International

  • 4 oktober 2013

Na 6 jaar voorzitterschap van Oxfam Novib wordt Joris Voorhoeve nu voorzitter van Oxfam International.

Joris Voorhoeve wordt voorzitter van de Raad van Toezicht van Oxfam International.
Foto:Hans Paul Alting von Geusau/Oxfam Novib

Het bestuur van Oxfam International is verantwoordelijk voor de koers van de wereldwijde confederatie Oxfam, waarvan Oxfam Novib deel uitmaakt. Voorhoeve treedt per direct terug als voorzitter en als lid van de Raad van Toezicht van Oxfam Novib. 

Voorhoeve was sinds 2007 al lid van het bestuur van Oxfam International. Nu neemt hij de voorzittershamer over van de gerenommeerde Indiase econoom Nitin Desai, die door ziekte zijn functie niet meer kan vervullen.

Brede ervaring

Voorhoeve heeft een brede internationale ervaring in ontwikkelingssamenwerking en vredesopbouw. Hij is hoogleraar Internationale Organisaties aan de Universiteit van Leiden, lector internationale vrede, recht en veiligheid bij de Haagse Hogeschool en (ere)voorzitter van de Sen Foundation voor onderzoek naar internationale samenwerking.

Oxfam Novib is dankbaar voor de enorme inzet van Joris Voorhoeve als voorzitter van de Raad van Toezicht van Oxfam Novib. We zijn erg blij dat hij zijn expertise en betrokkenheid nu nog breder wil inzetten in deze internationale rol.

Bron: Bron: Oxfam Novib, 4 oktober 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.