Home ActueelNieuws Internationale Vrouwendag: afschaffen?

Internationale Vrouwendag: afschaffen?

  • 7 maart 2014

Zaterdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Sylvana Simons vraagt zich af of deze dag écht bijdraagt aan meer gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Wat denk jij? Praat Mee!

Foto:Oxfam Novib

Sylvana Simons is samen met ons op bezoek bij partnerorganisaties in Senegal. Haar bikini ging als laatste de koffer in. Het doel van de reis is namelijk om te oordelen of ons werk en dat van onze lokale partners zinvol is. Sylvana verwachtte zwaar ondervoede kinderen en stinkende latrines, maar kwam bedrogen uit.

Praat Mee!

Internationale Vrouwendag vieren we al meer dan 100 jaar en toch bestaat er nog steeds ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Sylvana vraagt zich daarom af of we Internationale Vrouwendag niet beter kunnen afschaffen. Hoe denk jij hierover? Praat Mee!

Oplossing voor armoede

Armoede heeft een vrouwelijk gezicht. Maar de oplossing ook!
Wij helpen vrouwen door ze microkrediet te verstrekken en voor hun rechten op te leren komen. Bekijk het filmpje en maak samen met ons het verschil!

Bron: Oxfam Novib, 7 maart 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.