Home ActueelNieuws Internationale Vrouwencondoomdag

Internationale Vrouwencondoomdag

  • 13 september 2013

Op 16 september is het Internationale Vrouwencondoomdag. Vorig jaar werden in Kameroen en Nigeria 1,5 miljoen vrouwencondooms verkocht. Oxfam Novib stimuleert deze ontwikkeling.

Oxfam Novib stimuleert de ontwikkeling en
beschikbaarheid van vrouwencondooms.
Foto:Neo Ntsomo/Oxfam Novib

Het vrouwencondoom bestaat al jaren, maar toch zijn ze nog steeds onvoldoende beschikbaar. Vrouwen kunnen zichzelf hiermee beschermen tegen ongewenste zwangerschappen of seksueel overdraagbare aandoeningen en zo de regie houden over hun eigen gezondheid.

Taboes doorbreken

Helaas is er nog steeds onvoldoende kennis over, beschikbaarheid van en toegang tot vrouwencondooms. Met het project ‘Universal Access to Female Condoms’ doorbreken we taboes en culturele barrières. We streven naar een daling van hiv-infecties, soa’s en ongewenste zwangerschappen.    

Verkoop vrouwencondoom stijgt

Het vrouwencondoom vormt slechts 1,6% van de totale condoomverkoop. Maar de productie- en verkoopcijfers lopen op. Van vijf miljoen vrouwencondooms in 2000 naar 47 miljoen in 2012. De lijn blijft stijgen.

Bron: Oxfam Novib, 13 september 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.