Home ActueelNieuws Internationale hulp aan Syrië faalt

Internationale hulp aan Syrië faalt

  • 9 september 2014

Kalasjnikovs, bommen en raketten stromen gestaag naar Syrië. Terwijl de internationale hulp maar druppelsgewijs de mensen in nood bereikt. Het is hoog tijd voor een wapenembargo en meer hulp van welvarende landen.

Foto:Sam Tarling/Oxfam

De internationale hulp aan Syrië faalt op drie fronten:

  • wapenleveranties duren voort
  • Syriërs krijgen te weinig noodhulp
  • welvarende landen nemen te weinig vluchtelingen op

Dit blijkt uit ons vandaag verschenen rapport A Fairer Deal for Syrians (PDF). Hiermee roepen we de Verenigde Naties op een wapenembargo in te stellen voor alle oorlogsvoerende partijen in Syrië. We moedigen welvarende landen aan meer hulp te geven en meer Syrische vluchtelingen op te nemen dan zij nu doen.

Vluchtelingen toelaten

Annick van Lookeren Campagne, Oxfam Novib’s woordvoerder voor Syrië: ‘Dit is de grootste humanitaire crisis ter wereld. Maar de respons van de internationale gemeenschap valt zwaar tegen. Libanon en andere buurlanden van Syrië kunnen de stroom vluchtelingen niet meer aan.  Het is tijd dat de internationale gemeenschap wakker wordt en echt de helpende hand uitsteekt naar de slachtoffers van dit conflict.’

Elk land moet doen wat het kan om het leed van de Syrische bevolking te verzachten. De internationale gemeenschap kan bijvoorbeeld 5 procent van de vluchtelingen voor eind 2015 toelaten.

Lees meer in het Engelstalige persbericht.

Lees meer over het werk van Oxfam Novib in Syrië

Bron: Oxfam Novib, 9 september 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.