Home ActueelNieuws Inheemse leiders on tour in Europa

Inheemse leiders on tour in Europa

Guardians of the forest
'We, the indigenous peoples and local communities, are the guardians of the forest and we come to COP23 to tell our stories of hope and struggle.'

Wil jij enkele dappere leiders van inheemse volkeren ontmoeten? Dat kan, want Oxfam Novib begeleidt met trots een delegatie van internationale inheemse leiders die zich hard maken voor landrechten.

Oxfam Novib, onderdeel van de Land Rights Now campagne, steunt de tour van de inheemse leiders door Europa. In aanloop naar de VN-klimaattop in Bonn (COP23) spreken deze leiders met tal van Europese beleidsmakers, journalisten en organisaties.

Oxfam-Novib-Brazilie-voedselzekerheid-landrechten-81850Tatiana CardealOxfam

Ook geven ze een publieke lezing in Amsterdam op 28 oktober en zijn ze aanwezig tijdens het Climate Change Camp in Baarn op 29 oktober. Met één gezamenlijke boodschap: als we klimaatverandering willen bestrijden, moeten we ook landrechten voor inheemse volkeren erkennen en respecteren.

Nieuwsgierig? Je kunt de leiders on tour in Europa live volgen.

Volg de moedige inheemse leiders live

 

Foto: Kemal Jufri / Oxfam

Doe mee: versla armoede

De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Met jouw hulp kunnen we armoede voorgoed verslaan. 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.