Home ActueelNieuws Honderdduizenden Filipino’s geholpen

Honderdduizenden Filipino’s geholpen

  • 6 maart 2014

De afgelopen maanden gaven Nederlanders gul aan de Giro 555-actie voor de slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen. Bijna een kwart van de totale opbrengst van deze actie is nu besteed. Met deze 8,6 miljoen euro hebben we honderdduizenden slachtoffers geholpen!

Foto:Eleonor Farmer/Oxfam

Zo’n 4 maanden geleden raasde de tyfoon Haiyan over de Filipijnen. De tyfoon kostte duizenden mensen het leven, verwoestte de huizen van 4,1 miljoen mensen en maakte 14,1 miljoen mensen afhankelijk van één of andere vorm van hulp.

Tussenrapportage

Vandaag publiceren de Samenwerkende Hulporganisaties, waaronder Oxfam Novib, de eerste tussenrapportage over de hulpverlening in de eerste 3 maanden na de ramp. Tot nu toe hebben de hulporganisaties de opbrengsten van Giro 555 vooral besteed aan voedselhulp, noodhulppakketten, medische zorg en schoon drinkwater.

Meer steun nodig

Mede dankzij jouw bijdrage hebben we honderdduizenden mensen noodhulp kunnen bieden. Bedankt hiervoor! Toch zijn we er nog niet. De komende tijd hebben we nog steeds veel steun nodig om de Filipino’s hun huizen te laten heropbouwen en inkomstenbronnen voor ze te creëren. Blijf ons dus steunen. Samen helpen we de Filipino's er weer bovenop!

Bron: Oxfam Novib, 6 maart 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.