Home ActueelNieuws Helft verzekeraars verduurzaamt beleid

Helft verzekeraars verduurzaamt beleid

  • 26 mei 2014

Sinds de lancering van de Eerlijke Verzekeringswijzer in september 2013 verbeterden 5 van de 10 grootste Nederlandse verzekeraars hun duurzaamheidsbeleid.

Dat staat in de eerste update die de Eerlijke Verzekeringswijzer vandaag publiceert. ASR, Achmea, SNS Reaal en Aegon zetten grote stappen om hun investeringen te verduurzamen op thema's als natuur, gezondheid en mensenrechten. APG Loyalis verbeterde haar beleid op het gebied van transparantie en verantwoording.

Delta Lloyd, ING, Allianz, Generali en Legal & General brachten geen enkele meetbare verbetering aan in hun investeringsbeleid, of maakten die niet publiek bekend.

Wake-up call

Titus Bolten, projectleider van de Eerlijke Verzekeringswijzer: ‘Verzekeraars beginnen zich te onderscheiden. Hierdoor krijgt de consument echt iets te kiezen. De lancering van de Eerlijke Verzekeringswijzer heeft bij een aantal verzekeraars duidelijk als wake-up call gewerkt.’

Help mee

De Eerlijke Verzekeringswijzer richt zich op de top 10 verzekeraars in Nederland.
Hoe duurzaam is jouw verzekeraar? Investeert zij in foute wapenhandel, vervuilende energie en kinderarbeid? Samen met jou roepen we verzekeraars op om verantwoord te investeren.

Bron: Oxfam Novib, 26 mei 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.