Home ActueelNieuws Haïti herstelt langzaam

Haïti herstelt langzaam

  • 10 januari 2013

Aanstaande zaterdag,12 januari, is het precies drie jaar geleden dat Haïti werd getroffen door een zware aardbeving. De wederopbouw is al een tijd aan de gang, maar het land is nog steeds kwetsbaar.

Oxfam plaatst waterpompen in de stad Artibonite.
Foto:Anna Fawcus/Oxfam

Bij deze ramp vielen 222.650 doden en 300.000 gewonden. 1,5 miljoen mensen raakten dakloos. Wereldwijd werden acties opgezet om geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers. Haiti herstelt langzaam van deze enorme ramp, maar ook nu nog wonen 358.000 mensen in tentenkampen in en rond de hoofdstad Port-au-Prince.

wat doet Oxfam?

Oxfam heeft ruim 80 miljoen euro opgehaald. In het eerste jaar na de ramp heeft Oxfam 500.000 mensen geholpen door onder meer sanitaire voorzieningen te plaatsen in kampen, schoon drinkwater te leveren en ‘cash for work’- projecten op te zetten. Daarna hebben we ons gericht op langetermijnoplossingen zoals kleine leningen verstrekken en gemeenschappen weerbaar maken tegen eventuele toekomstige natuurrampen.

Lees meer in het Engelstalige persbericht.

Lees het nieuwsbericht van de SHO (Giro555)  'Haïti drie jaar na de ramp'

Bron: Oxfam Novib, 10 januari 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.