Home ActueelNieuws Hanzo van Beusekom nieuwe voorzitter

Hanzo van Beusekom nieuwe voorzitter

  • 31 oktober 2013

Hanzo van Beusekom is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Oxfam Novib.

Hanzo van Beusekom is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht.
Foto:H.P. Alting von Geusau/Oxfam Novib

De Raad van Toezicht controleert het reilen en zeilen van Oxfam Novib. In de Raad van Toezicht zitten 7 onbetaalde leden. Zij controleren de directie, het beleid, de interne gang van zaken en de financiën. Ook zijn zij adviseur en klankbord voor de directie. Hanzo is al sinds 2009 lid van de Raad van Toezicht en tevens lid van de financiële commissie van de Raad. Hanzo werd destijds benoemd op voordracht van de Ondernemingsraad. Als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht maakt hij automatisch deel uit van de Oxfam International Board of Supervisors.

Wie is Hanzo van Beusekom?

In het dagelijks leven is Hanzo zelfstandig gevestigd consultant op het gebied van toezicht, gedrag en risicomanagement. Hij heeft in het verleden onder meer gewerkt als afdelingshoofd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en beschikt tevens over een groot financieel inzicht.

Oxfam Novib blij met nieuwe voorzitter

De directie is blij met de benoeming van Hanzo tot nieuwe voorzitter. Zijn kennis van onze organisatie en zijn professionele deskundigheid zijn zowel belangrijk voor Oxfam Novib als voor Oxfam International. Op beide fronten gaan we de komende jaren opnieuw belangrijke veranderingen tegemoet, waarbij beide toezichthoudende organen zijn deskundigheid en financiële expertise goed kunnen gebruiken.

Joris Voorhoeve geeft het stokje door

Joris Voorhoeve, de voorganger van Hanzo, is begin deze maand benoemd als voorzitter van de Board of Supervisors van Oxfam International. Later dit jaar zal de Raad van Toezicht spreken over de werving van een nieuw lid voor de Raad van Toezicht.

Bron: Oxfam Novib, 31 oktober 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.