Home ActueelNieuws Groene Sint maant Rutte II

Groene Sint maant Rutte II

  • 4 december 2012

De Groene Sint heeft vandaag op het Binnenhof Kamerleden en ministers getrakteerd op een chocoladeletter met een kritische boodschap. 'Nederland is een rijk land', hield hij de politici voor, 'en moet – ook al is het crisis- niet over rug van de armste mensen bezuinigen.'

Groene Sint en PVDA-leider Diederik Samsom
op het binnenhof. 
Foto:Oxfam Novib

De Sint zet zich, na zijn succes met de Eerlijke chocoladeletter, nu in voor een eerlijk internationaal beleid. 'Regeren valt soms echt niet mee', zegt Sint, 'maar wegnemen van wie niets heeft is toch verre van beleefd.'

De bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking buitelen de laatste jaren over elkaar heen. Sint sprak onder andere Diederik Samsom, maar ook de ministers Blok, Kamp en Asscher aan. Hij vroeg hen zich niet achter de dijken terug te trekken, maar zich te blijven inzetten voor een betere en eerlijke wereld.

PvdA-leider Samsom, die een omstreden bezuiniging van 1 miljard op ontwikkelingssamenwerking voor zijn rekening nam, onderschreef de oproep van de Groene Sint. Samsom sloot zich net als veel andere politici aan bij de actie-oproep 'Yes, I care'. Yes, I Care wordt deze week online gelanceerd voor mensen die zich willen uitspreken voor een wereld met gelijke kansen en gelijke rechten voor iedereen.

Bron: Oxfam Novib, 4 december 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.