Home ActueelNieuws Giro555 start de actie 'Help slachtoffers hongersnood'

Giro555 start de actie 'Help slachtoffers hongersnood'

  • 6 maart 2017

Geweld en extreme droogte leidt tot hongersnood in Zuid-Soedan, Noordoost Nigeria, Somalië en Jemen. Steeds meer onschuldige levens van kinderen, zieken en de allerarmsten zijn in direct gevaar. We kunnen en moeten wat doen!

Een schrijnend voorbeeld is het lot van een groep vluchtelingen uit Nigeria, neergestreken in het vluchtelingenkamp Kindjandi, net over de grens in Niger. Ze hoopten hier veilig te zijn, nadat ze ontsnapt waren aan het geweld van Boko Haram. Maar door een nieuwe vijand zijn ze opnieuw in gevaar: dorst en honger. De humanitaire ramp die zich voltrekt rond het Tsjaadmeer is vrijwel onzichtbaar.

Half miljoen kinderen ondervoed

Acht jaar geleden begon het conflict in Nigeria tussen Boko Haram en het regeringsleger. 2,6 miljoen mensen, waarvan 1,5 miljoen kinderen, zijn hun huizen en dorpen ontvlucht, wanhopig op zoek naar bescherming. Zeker 11 miljoen mensen in de regio hebben dringend behoefte aan hulp. Naar schatting zijn 7 miljoen mensen in de regio één stap verwijderd van hongersnood. Waarschijnlijk is een half miljoen kinderen acuut ondervoed.

We moeten NU noodhulp bieden

Zij hebben direct hulp nodig en met hen kwetsbare mensen in vergelijkbare situaties in Zuid-Soedan, Somalië en Jemen. Bij eerdere rampen zorgden miljoenen Nederlanders met een donatie voor levensreddende hulp. Zo hebben we miljoenen levens gered. Ook de levens die nu in gevaar zijn, kunnen we veiligstellen. Door niet te twijfelen, maar nu te handelen.

Giro555 startte in maart 2017 de actie ‘Help slachtoffers hongersnood’ om samen miljoenen mensen te redden van de hongerdood door NU noodhulp te bieden. Ga naar de website van Giro555 om het laatste nieuws te lezen over deze (en vorige) noodhulpactie(s). 

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.