Home ActueelNieuws Financiële sector moet eerlijker!

Financiële sector moet eerlijker!

  • 8 mei 2014

Sinds de bankencrisis in 2008 zijn er al wat maatregelen genomen om de financiële sector veiliger te maken. Maar het is nog lang niet genoeg! In ons maatschappelijk manifest roepen we het Europees Parlement op te knokken voor financiële stabiliteit en veiligheid wereldwijd.

Foto:James Akena/Oxfam Novib

Consumenten binnen en buiten Europa moeten kunnen vertrouwen op de financiële sector. Geld verdienen en het creëren van een betere wereld horen samen te gaan.

Manifest

Samen met de Consumentenbond, Finance Watch, FNV, Milieudefensie, SDE, SOMO en VBDO heeft Oxfam Novib een maatschappelijk manifest opgesteld voor verbetering van de financiële sector. Vandaag leggen we het manifest voor tijdens het expertdebat over de financiële hervormingsagenda van het Europees Parlement 2014-2019.

Oneerlijke belasting

Op dit moment lopen ontwikkelingslanden geld mis omdat veel bedrijven geen belasting betalen in de landen waar ze werken. Als dit probleem aangepakt wordt kunnen overheden het belastinggeld gebruiken om te investeren in onderwijs, gezondheidszorg en de ontwikkeling van hun land.

Financiële transparantie kan belastingontwijking voorkomen.

Rol Europees Parlement

Financiële hervormingen zijn hard nodig. Het Europees Parlement speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de regels voor financiële instellingen wereldwijd. De komende vijf jaar zullen de Europarlementariërs zich moeten inzetten om de financiële sector te verbeteren. Onze steun hebben ze.

Lees hier het maatschappelijk manifest (PDF) over de Financiële Hervormingsagenda van het Europees Parlement 2014-2019.

Bron: Oxfam Novib, 8 mei 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.