Home ActueelNieuws Farah Karimi bezoekt crisisgebied Mali

Farah Karimi bezoekt crisisgebied Mali

  • 9 april 2014

Sinds maandag 7 april is onze directeur Farah Karimi in Mali. Ze bezoekt onder andere de humanitaire programma’s van Oxfam in Gao, het noordoosten van het land. Ook praat ze met vluchtelingen en met Koenders, hoofd van de VN-vredesmacht.

Farah Karimi bezoekt crisisgebied Mali
Farah vertelt aan nationale televisie over het werk van onze partner Groupe Suivi Budgétaire in Koulikouro.
Foto:Oxfam Novib

In het noorden van Mali blijft veiligheid een groot probleem. Ruim 430.000 mensen zijn gevlucht voor het geweld tussen etnische groepen. En ongeveer 1,5 miljoen mensen, waarvan 800.0000 dringend, hebben voedselhulp nodig als gevolg van geweld, slechte oogsten en droogte. Wij verlenen noodhulp en versterken partnerorganisaties.

Politieke hulp

Ook bieden we politieke hulp. Na de staatsgreep in 2012 en verkiezingen in 2013 is het nog steeds onrustig in Mali. Samen met lokale partners in Mali hebben we een plan voor hervorming opgesteld. We steunen maatschappelijke organisaties bij het monitoren van verkiezingen en informeren van burgers over hun democratische rechten en plichten. Nu de regering van Mali onlangs is afgetreden, is dit extra belangrijk.

 

Bron: Oxfam Novib, 9 april 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.