Home ActueelNieuws ‘Er moet snel hulp komen op de Filipijnen’

‘Er moet snel hulp komen op de Filipijnen’

  • 12 november 2013

Oxfam Novib’s directeur Noodhulp was te gast bij Nieuwsuur. Hij vertelde over de ernst van de natuurramp in de Filipijnen en de hulp die Oxfam biedt aan de slachtoffers.

De tyfoon veegde complete dorpen van de kaart.
Foto:Alertnet/REUTERS

De tyfoon Haiyan raakte 6 eilanden, richtte enorm veel schade aan en nam naar schatting het leven van meer dan 10.000 mensen. Onze directeur Noodhulp, Hans van den Hoogen, vertelde gister bij Nieuwsuur dat naar schatting ruim 4,4 miljoen mensen behoefte hebben aan water, voedsel, onderdak, hygiënische producten en medische verzorging. ‘Er moet snel hulp komen’, vertelt hij.

Bekijk de uitzending

Beperkte toegang

‘Deze ramp is vergelijkbaar met de tsunami van 2004, de ramp op Haiti en de overstromingen in Pakistan. Er zijn veel mensen getroffen en er zijn grote problemen om het overzicht te krijgen’, aldus Hans van den Hoogen. ‘We werken al 30 jaar in de Filipijnen en hadden een team ter plekke. We konden dus relatief snel in actie komen, maar op beperkte schaal. Gezien de omvang van de ramp moeten we enorm uitbreiden, maar de toegang tot de rampgebieden is zeer beperkt.’

Giro555

Dankzij jouw gift op Giro555 kunnen we vele boeren en vissers helpen met de heropbouw van hun bestaan. Zo voorzien we boerengemeenschappen van kettingzagen zodat ze omgevallen bomen kunnen opruimen en opnieuw kunnen gaan zaaien. En krijgen vissers de financiële middelen om nieuwe vissersboten te kopen. Nederlanders hielpen de mensen op de Filipijnen massaal via Giro555. In totaal haalden de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) 36.170.909,41 euro op. 

Blijf steunen

 Samen kunnen we de allerarmsten in de Filipijnen er weer bovenop helpen.

Bron: Oxfam Novib, 12 november 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.