Home ActueelNieuws Eindstand Giro555 voor ebola. Oxfam Novib gaat door

Eindstand Giro555 voor ebola. Oxfam Novib gaat door

  • 3 februari 2015

Nederland heeft 10.311.490,48 euro gegeven aan de actie ‘Stop de ebola-ramp. Dankzij de giften aan giro555 ontvangen mensen in Guinee, Sierra Leone en Liberia levensreddende hulp. Het werk van Oxfam Novib gaat door, want ebola is de wereld nog niet uit.

Eindstand Giro555 voor ebola. Oxfam Novib gaat door
Foto:Pablo Tosco/Oxfam

‘Het is een prachtige opbrengst waarvoor we alle mensen in Nederland die hier aan hebben bijgedragen heel dankbaar zijn. De inzet van al die mensen, bedrijven en verenigingen is hartverwarmend’, zegt actievoorzitter Henri van Eeghen. Het was de eerste keer dat Nederlanders een Nationale Actie voerden voor een ziekte die een ramp heeft veroorzaakt.

Oxfam Novib in de strijd tegen ebola

Sinds de uitbraak van ebola in maart 2014 zijn ruim 21.000 mensen besmet. Bijna 8.500 mensen overleefden het virus niet. Het gevaar is nog niet geweken, maar het gaat wel de goede kant op. Oxfam Novib werkt aan voorlichting, sanitaire voorzieningen, schoon drinkwater en re-integratie van ex-patiënten. Bekijk ons werk in woord en beeld.

Post-ebola marshallplan

Vorige week riep Oxfam Novib op tot een post-ebola marshallplan. Want ook al neemt de ebola-epidemie af, de getroffen landen zullen nog lange tijd lijden onder de gevolgen ervan. Een grootherstelplan moet werken aan:

  • directe hulp in de vorm van contant geld voor miljoenen gezinnen die zijn getroffen door de crisis;
  • investeringen in werkgelegenheid;
  • begrotingssteun voor gezondheid, onderwijs, water en sanitair.

Bron: Oxfam Novib, 2 februari 2015

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.