Home ActueelNieuws Egyptische juriste wint Mensenrechtenprijs

Egyptische juriste wint Mensenrechtenprijs

  • 4 juli 2013

Oxfam Novib feliciteert Ragia Omran met de Robert F. Kennedy Human Rights Award 2013! Omran zet zich al jarenlang in voor mensen- en vrouwenrechten in Egypte.

Foto:Oxfam

Ragia Omran is een vooraanstaande Egyptische mensenrechtenjuriste en vrouwenrechtenactiviste. Ze is gekozen uit een groep van meer dan 100 genomineerden. In november zal ze de prijs, een erkenning voor haar werk, ontvangen.

Erkenning voor haar werk

Al twintig jaar lang speelt Omran een belangrijke rol in de mensenrechtenbeweging in Egypte. In 1994 startte ze een vrouwenrechtencampagne die met succes leidde tot het verbod op vrouwenbesnijdenis in openbare ziekenhuizen. Op het hoogtepunt van de Arabische Lente richtte ze de Almasry Alhurr Beweging op met als doel de overheid ter verantwoording te roepen en de bevolking een stem te geven. Wil je weten wat ze nog meer heeft gedaan? Lees dan het persbericht.

Oxfam Novib in Egypte

Oxfam Novib werkt al 15 jaar in Egypte met 12 partnerorganisaties. Eén daarvan is het Hisham Mubarak Law Center waar advocate Ragia Omran aan verbonden is. Deze organisatie vertegenwoordigt slachtoffers van martelingen, willekeurige arrestaties en onrechtvaardige opsluiting.

Bron: Oxfam Novib, 4 juli 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.