Home ActueelNieuws dramatische bezuiniging Europees hulpgeld

dramatische bezuiniging Europees hulpgeld

  • 6 februari 2013

De Europese bezuinigingen op noodhulp- en ontwikkelingsgelden raakt miljoenen mensen wereldwijd. Dit stelt Oxfam Novib aan de vooravond van de Europese top waar besloten wordt over het budgetplan.

Met het gekorte bedrag van 6,1 miljard euro op het noodhulp-en ontwikkelingsbudget kunnen naar schatting 4,6 miljoen mensen in de armste landen uit de armoede worden geholpen. De korting op het noodhulpbudget alleen al betekent dat de Europese Unie haar rug toekeert naar 150 miljoen mensen in crisis-of rampgebieden.

Oxfam Novib roept de Europese leiders op de hulpbudgetten te sparen in de keiharde onderhandelingen over het nieuwe 'matigingsbudget’. Oxfam Novib vreest dat regeringsleiders hulpbudgetten opofferen om de eigen nationale belangen veilig te stellen.

rekening van de crisis

Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib: 'Er waait een kille wind door Europa. Het is onbegrijpelijk hoe Europese landen, met Nederland voorop, hun traditie van internationale solidariteit overboord gooien. De rekening van onze crisis wordt cynisch doorgeschoven naar de armsten en meest kwetsbaren.'

Lees ook het volledige persbericht.

Bron: Oxfam Novib, 6 februari 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.