Home ActueelNieuws Doe mee aan nationale actiedag 'Stop Ebola'!

Doe mee aan nationale actiedag 'Stop Ebola'!

  • 27 november 2014

Morgen start de grote inzamelingsactie van giro555. Mensen die telefonisch een gift willen overmaken, kunnen onder meer Froukje de Both, Jan Kooijman en Claudia de Breij aan de lijn krijgen.

Voorlichting aan inwoners van Freetown, Sierra Leone, over symptomen en preventie van ebola.
Foto:Tommy Trenchard/Oxfam

De grote inzamelingsactie wordt aanstaande vrijdag via nationale televisie en radio uitgezonden. Vanaf 7 uur 's ochtends wordt live geschakeld met het belpanel in Beeld en Geluid op het Mediapark. De hele dag kunnen mensen in Nederland bellen om een gift over te maken met onder meer Nicolette van Dam, Claudia de Breij, Natasja Froger, Sander de Kramer, Froukje de Both, Ntjam Rosie, Jan Kooijman, Anita Witzier, Rob Geus, Emile Ratelband, Elle van Rijn, Celine Huijsmans en Margot Ribberink.

Nationale hulpactie

Henri van Eeghen, actievoorzitter van Giro555: 'We zijn erg blij met de samenwerking tussen de SHO en alle zenders en programma’s. De nationale actie geeft de vrijheid aan programmamakers, omroepen en alle Nederlanders om op hun eigen manier bij te dragen aan de inzameling voor de slachtoffers van ebola. Het is geweldig om te merken dat iedereen zich inzet om deze actie tot een groot succes maken.'

Ebola-ramp

Gedurende de dag besteden verschillende programma’s aandacht aan de ebola-ramp in West-Afrika. Aan het eind van de actiedag schakelen alle zenders tegelijk live naar Beeld en Geluid voor bekendmaking van de totale opbrengst van de Nationale Actieweek.

Giro555

Terwijl in Sierra Leone het aantal besmettingen snel toeneemt, is in Liberia het aantal gestabiliseerd. Op dit moment zijn er in de getroffen landen volgens officiële cijfers meer dan 15.000 mensen geïnfecteerd geraakt met ebola.

Ook jij kunt de ebola-slachtoffers steunen. Geef aan giro555.

Bron: Oxfam Novib, 27 november 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.