Home ActueelNieuws de eerlijke winkelroute

de eerlijke winkelroute

  • 12 oktober 2012

Op woensdag 17 oktober, Wereldarmoededag, wordt in Utrecht de eerste bewegwijzerde eerlijke winkelroute van Nederland onthuld.

de eerlijke winkelroute

Vanuit Doenersnet, het vrijwilligersnetwerk van Oxfam Novib, is stichting EerlijkWinkelen gestart met als doel eerlijker en duurzamer winkelen onder de aandacht te brengen. In samenwerking met verschillende instellingen organiseren zij 17 oktober de duurzame winkelroute Utrecht. Er worden pijlen op de grond gespoten die de consumenten de weg wijzen naar duurzame winkels. De aftrap vindt plaats in Nukuhiva, de winkel van Floortje Dessing.

wereldarmoededag

Elk jaar staat de wereld op 17 oktober even stil bij de miljoenen mensen die in armoede leven. Eén van de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties is dat deze hoeveelheid in 2015 is gehalveerd. Een manier om armoede te bestrijden is om fair trade producten te kopen. Met de campagne ‘Shop tegen armoede’ maken meer dan 50 organisaties consumenten en politici bewust van hun impact op de wereld.

Lees meer over stichting EerlijkWinkelen

Bron: 12 oktober 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.