Home ActueelNieuws Cholera breekt uit in Zuid-Sudan

Cholera breekt uit in Zuid-Sudan

  • 20 mei 2014

Naast geweld en honger worden mensen in Zuid-Sudan nu ook geconfronteerd met cholera. Bij 138 mensen is de ziekte vastgesteld. De humanitaire crisis in Zuid-Sudan wordt steeds groter.

Gezinnen brengen verstrekte hulpgoederen naar
hun verblijfplaats in vluchtelingenkamp Tong Ping
in de hoofdstad Juba. Foto:Oxfam

In Zuid-Sudan dreigt nu ook het gevaar van deze uiterst besmettelijke, en zonder behandeling vaak dodelijke ziekte. Hulpverleners zetten alles op alles om de mensen in Zuid-Sudan te helpen. Om vooruitgang te boeken moet er meer geld komen.

Verspreiding van cholera

Cholera verspreidt zich door besmet water, menselijk contact en slecht voedsel. Mensen op dichtbevolkte plekken, zoals vluchtelingenkampen in Zuid-Sudan, lopen meer risico op besmetting.

Jouw steun is nodig!

Zonder behandeling sterft meer dan de helft van de besmette mensen. Maar met de juiste medicijnen kunnen we het aantal doden verminderen tot 1%. Hiervoor hebben we wel jouw steun nodig. Help vluchtelingen in Zuid-Sudan!

Wat wij doen

Oxfam zorgt ervoor dat mensen in de getroffen gebieden naar een schoon toilet kunnen en toegang krijgen tot schoon water. We geven mensen lessen over hygiëne en zorgen er samen met plaatselijke bewoners voor dat vuilnis wordt opgeruimd.

Oxfam Novib in Zuid-Sudan

Bron: Oxfam Novib, 20 mei 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.