Home ActueelNieuws Banken nog niet duurzaam genoeg

Banken nog niet duurzaam genoeg

  • 22 april 2014

In 2013 verbeterden 7 van de 10 belangrijkste Nederlandse banken hun duurzaamheidbeleid. Toch is er nog steeds een lange weg te gaan.

Het beleid voor dierenwelzijn laat nog te wensen over.
Foto:Eddy Ssejoba/Oxfam Novib

Het tempo waarin banken verduurzamen verschilt sterk. De meeste banken verbeterden hun beleid, maar voeren dit in de praktijk niet altijd goed uit. Dat blijkt uit de jaarupdate die De Eerlijke Bankwijzer vandaag publiceert.

Beleid laat te wensen over

Peter Ras, projectleider van De Eerlijke Bankwijzer: ‘De race naar de top zet door, maar niet op hoge snelheid. Het beleid voor met name klimaat, dierenwelzijn, belastingen & corruptie en woningbouw laat nog flink te wensen over. Het belang van daadwerkelijk duurzaam investeren zit nog steeds niet tussen de oren van bankdirecties.‘

Help mee

De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, FNV, Dierenbescherming en PAX. Het doel is om banken verantwoorder te laten investeren. Dat bereiken we samen met jou! Heeft jouw bank eigenlijk een duurzaam beleid? Of investeert zij ook in foute wapenhandel, vervuilende energie en kinderarbeid?

Lees meer over de jaarupdate in het persbericht.

Bron: Oxfam Novib, 22 april 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.