Home ActueelNieuws ASN-Novib Microkredietfonds

ASN-Novib Microkredietfonds

  • 16 oktober 2012

Het ASN-Novib Microkredietfonds doet mee aan de Partnership Verkiezing, een initiatief van NCDO, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Behold en NUzakelijk. Het beste partnerschap in ontwikkelingssamenwerking wordt beloond met de ‘Best Partner Award’.

 
Vrouwen in arme gebieden beginnen
een eigen bedrijfje met een lening via
het ASN-Novib Microkredietfonds.
Foto:Matar Ndour/Oxfam Novib

De ASN Bank en Oxfam Novib startten in 1996 het ASN-Novib Microkredietfonds. Het fonds vergroot de toegang tot krediet voor kleine ondernemers door microfinancieringsinstellingen (MFI’s) financieel en inhoudelijk te steunen. De MFI’s geven leningen aan kleine ondernemers, veelal vrouwen. Met die lening tegen eerlijke voorwaarden kunnen ze een bedrijf opzetten of uitbreiden.

Het ASN-Novib Microkredietfonds helpt kleine ondernemers onafhankelijk te worden en in hun eigen levensonderhoud te voorzien, met uitzicht op een betere toekomst voor hun families. Lees meer over het ASN-Novib Microkredietfonds en stem voor 15 november op ons partnerschap.

Bron: Oxfam Novib, 16 oktober 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.