Home ActueelNieuws Afrika’s grootste suikerproducent bant landjepik uit

Afrika’s grootste suikerproducent bant landjepik uit

  • 30 maart 2015

Goed nieuws: de grootste suikerproducent van Afrika heeft toegezegd om landjepik uit te bannen uit zijn leveringsketen! Illovo Sugar luistert hiermee naar de ruim 700.000 Behind the Brand-supporters. Misschien riep ook jij de voedingsindustrie op om armoede aan te pakken.

Illovo is het vijfde wereldwijde voedselbedrijf dat toezegt dat in haar keten geen mensen van hun land worden gejaagd. Het bedrijf voegt zich hiermee in het rijtje van Coca-Cola, PepsiCo, Nestlé en Unilever. Het is het eerste Afrikaanse bedrijf dat gevolg geeft aan de internationale Oxfam-campagne Behind the Brands.

Landrechten

Illovo gaat afspraken maken met boeren in Mozambique en Malawi. Het bedrijf zal hun landrechten respecteren en oplossingen zoeken voor lopende geschillen. Illovo zal hiervoor ook samenwerken met de lokale overheid en maatschappelijke organisaties.

Met z’n ruim 700 duizenden hebben we een beroep gedaan op de 10 grootste voedselbedrijven van de wereld. En je ziet het: het werkt. Jouw stem telt!

 

Bron: Oxfam Novib, 30 maart 2015

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.