Home ActueelNieuws 7800 kaarsjes voor Malala

7800 kaarsjes voor Malala

  • 18 oktober 2012

In de Pakistaanse steden Karachi en Bahawalpur zijn bij het vallen van de avond vandaag ruim 7800 kaarsjes aangestoken voor het Pakistaanse meisje Malala. Oxfam Novib riep op Facebook tot deze actie op.

 
7000 kaarsjes in Bahawalpur.
Foto: Imran Shirvanee

Malala werd vorige week in een schoolbus neergeschoten door de taliban, als protest tegen haar strijd voor onderwijs voor meisjes. Oxfam Novib riep op Facebook op tot een blijk van solidariteit voor dit moedige Pakistaanse meisje. Voor elke ‘share’ van de oproep op Facebook werd beloofd een kaarsje te branden in Pakistan. Dit bleken er na krap een week al meer dan 7000 te zijn, naast de meer dan 1000 likes.

sprankjes hoop

In Karachi organiseerde onze partnerorganisatie NOW-communities de wake bij het Medical Association Building. In de Bahawalpur werden bij een middelbare school nog eens ruim 7800 lichtjes aangestoken. Oxfam mensenrechtenpartner Choolistan Development Council en de Bahawalpur University organiseerden deze wake, waarbij inwoners en studenten hun steun betuigden aan Malala.

De Pakistaanse organisaties, die zich inzetten voor onderwijs voor meisjes, geven aan zich enorm gesteund te voelen door de Nederlandse actie. Bekijk de sfeerbeelden op Facebook 

 

Bron: Oxfam Novib, 18 oktober 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.