Home Doe mee IDFA 2017

Een terugblik op IDFA 2017

Idfa 2017 Oxfam Novib selecteert

Oxfam Novib presenteerde 3 films geselecteerd uit het IDFA programma. Dit jaar rondom de thema’s: Klimaatverandering, Ongelijkheid en Landrechten. Was jij erbij? Blik terug op een geslaagde editie!

Op IDFA hadden we onze donateurs en supporters uitgenodigd. Samen met hen gingen we voor en na de film in gesprek. Was jij er ook bij? Kijk of je jezelf terugziet op de foto's!

Zondag: An Inconvenient Truth

Donateursdag IDFA 2017 in Theater Carré.

Woensdag: Silas

Donateursavond IDFA Oxfam Novib 2017


Benieuwd naar de films op IDFA 2017?

Bekijk hier alle trailers van de films die we hebben getoond op IDFA 2017

An inconvenient truth 2

Met An Inconvenient Truth zette Al Gore klimaatverandering definitief op de agenda. In dit vervolg zet hij alles op alles om een klimaatrevolutie te ontketenen. Naast voorspoed met het klimaatakkoord van Parijs beleeft hij met de verkiezing van Trump ook tegenslag.

Dead donkeys fear no hyenas

Landbouwgrond is het nieuwe groene goud: de wereld moet gevoed worden. Ook Ethiopië verwelkomt buitenlandse investeerders met open armen. Maar waarom wordt zoveel eten naar rijke landen geëxporteerd, terwijl miljoenen Ethiopiërs afhankelijk zijn van voedselhulp?

Silas

Portret van de Liberiaanse activist Silas Siakor, een onvermoeibare luis in de pels van zijn corrupte regering. Waarom mogen buitenlandse bedrijven beschermd bosgebied kappen? En wat is er gebeurd met het ingezamelde hulpgeld om de ebola-epidemie te bestrijden?

Oxfam Impact Experiment met de film 'Delicate Balance'

Kan een documentaire de wereld veranderen? Dat probeerden we te ontdekken tijdens de interactieve morgen in de Brakke Grond op 21 november. Met behulp van de film Delicate Balance en een web applicatie, onderzocht Bahram Sadeghi met het publiek wat de impact van een film kan zijn.

 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.