Home Doe mee IDFA 2017

Oxfam Novib programma op IDFA 2017

Idfa 2017 Oxfam Novib selecteert

Oxfam Novib presenteert 3 films geselecteerd uit het IDFA programma. Dit jaar op de thema’s: Klimaatverandering, Ongelijkheid en Landrechten. Ontdek hier alles over de drie wonderlijke documentaires, en ga met korting naar het festival!

19 november: An inconvenient truth 2

11.00 uur in het Koninklijk theater Carré

Met An Inconvenient Truth zette Al Gore klimaatverandering definitief op de agenda. In dit vervolg zet hij alles op alles om een klimaatrevolutie te ontketenen. Naast voorspoed met het klimaatakkoord van Parijs beleeft hij met de verkiezing van Trump ook tegenslag.

Met aansluitend een nagesprek o.l.v .Femke Halsema.

21 november: Dead donkeys fear no hyenas

19.30 uur in het Tuschinski theater

Landbouwgrond is het nieuwe groene goud: de wereld moet gevoed worden. Ook Ethiopië verwelkomt buitenlandse investeerders met open armen. Maar waarom wordt zoveel eten naar rijke landen geëxporteerd, terwijl miljoenen Ethiopiërs afhankelijk zijn van voedselhulp?

Met aansluitend een nagesprek o.l.v. Chris Kijne (Presentator Bureau Buitenland VPRO)

22 november: Silas

19.30 uur in het Tuschinski theater

Portret van de Liberiaanse activist Silas Siakor, een onvermoeibare luis in de pels van zijn corrupte regering. Waarom mogen buitenlandse bedrijven beschermd bosgebied kappen? En wat is er gebeurd met het ingezamelde hulpgeld om de ebola-epidemie te bestrijden?

Met aansluitend een nagesprek o.l.v. Chris Kijne (Presentator Bureau Buitenland VPRO)

Oxfam Impact Experiment met de film 'Delicate Balance'

10.00 uur in de Brakke Grond

Kan een documentaire de wereld veranderen? Dat proberen we te ontdekken tijdens de interactieve morgen in de Brakke Grond op 21 november. Met behulp van de film Delicate Balance en een web applicatie, onderzoekt Bahram Sadeghi met het publiek wat de impact van een film kan zijn.

Koop je kaarten online met korting!

Speciaal voor de Oxfam Novib selection kunnen wij kaarten aanbieden met 2,50 euro korting!

Je kortingskaarten kun je vanaf 6 november hier online kopen onder vermelding van de actiecode:  Oxfam1730

Bestel je kaarten

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.