Foto: Jodi Hilton / Oxfam

Griekenland: vluchtelingen

Vluchtelingen zitten vast

Tot begin 2016 kwamen er dagelijks bootvluchtelingen aan in Griekenland. In maart dat jaar werd de Turkijedeal gesloten: wie in Griekenland aankwam, moest terug naar Turkije. Vluchtelingen die op dat moment al in Griekenland waren, konden niet verder. Velen van hen zitten nog altijd vast daar, vaak in tentenkampen. Ze wachten tot hun asielaanvraag wordt behandeld, maar weten niet hoe lang dat nog duurt.

Zo helpen wij

  • In vluchtelingenkampen verbeteren we de omstandigheden met maaltijden en sanitaire voorzieningen. Ook zorgen we voor hygiënische producten, zoals zeep en schoonmaakmiddelen, om uitbraak van ziektes te voorkomen. Ook zorgden we voor extra wc’s en douches, warm water met behulp van zonnepanelen en extra waterpunten. Gebruikte dekens zamelden we in om ze te wassen en opnieuw te gebruiken.
  • In Konitsa, een voormalig Grieks weeshuis waar nu vluchtelingen verblijven, zorgen we voor warme maaltijden.
  • We organiseren psychosociale hulp voor getraumatiseerde mensen en leren mensen wat hun rechten als vluchteling zijn.
  • Het leven van miljoenen mensen op de vlucht staat stil. Zij willen verder met hun leven. Daarom roepen we overheden op nu een einde te maken aan deze onmenselijke situatie.

 

Open data Griekenland

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.