Home ActueelNieuws Oxfam Novib spreekt afschuw uit over doodsbedreigingen tegen mensenrechtenjurist

Oxfam Novib spreekt afschuw uit over doodsbedreigingen tegen mensenrechtenjurist

  • 19 augustus 2016

Oxfam Novib maakt zich ernstige zorgen over de aanhoudende (doods)bedreigingen aan het adres van Nada Kiswanson, de permanente vertegenwoordiger van de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Al Haq bij het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Kiswanson is een mensenrechtenjurist en -activist in Nederland. In NRC Handelsblad vertelde ze dat ze wordt bedreigd en belemmerd in haar werk. Ook haar familie ontvangt bedreigingen. 

'Het is onacceptabel dat het leven van mensenrechtenactivisten, en dat van hun familie, wordt bedreigd', zegt Evelien van Roemburg, beleidsadviseur Conflict & Humanitaire hulp bij Oxfam.

Oxfam Novib vindt dat de Nederlandse overheid de verantwoordelijkheid heeft alle mensenrechtenactivisten te beschermen die in Nederland werken, ook diegenen die met het Internationaal Strafhof werken. Hiermee sluit Oxfam Novib zich aan bij eerdere oproepen van onder andere Amnesty International en Human Rights Watch.

> Lees meer over het werk van Oxfam Novib op het gebied van mensenrechten.

Bron: Oxfam Novib, 19 augustus 2016

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.