Home ActueelNieuws SHO-hulp onderweg naar Filipijnen

SHO-hulp onderweg naar Filipijnen

  • 14 november 2013

Een vliegtuig vol hulpgoederen van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) vertrok donderdagochtend naar de zwaarst getroffen gebieden in de Filipijnen.

SHO-actievoorzitter Henri van Eeghen vlak voor vertrek.
Foto:Oxfam Novib

De lading bestaat uit 24 ton plastic zeilen, 5 ton medische kits en solarlampen. Hulpgoederen zijn dringend nodig. Meer dan 600.000 mensen zijn ontheemd en miljoenen mensen hebben dringend water, voedsel, onderdak en medische verzorging nodig.

Over de SHO

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van de betreffende ramp. Oxfam Novib maakt deel uit van de SHO. Op 18 november besteden publieke en commerciële radio- en tv-zenders samen met de SHO aandacht aan de ramp. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is die dag ingericht als actiecentrum.

Oxfam biedt hulp

Oxfam is ook in de zwaarst getroffen gebieden aanwezig. In Noord Cebu, Leyte en Samar werken 4 teams hard om zo veel mogelijk mensen te helpen. Deze week delen ze 10.000 sanitaire kits uit, waarmee families water kunnen zuiveren. 50.000 mensen hebben al rijst ontvangen. En vanuit Engeland vertrekt zaterdag een vlucht met 17 ton aan Oxfam-hulpgoederen naar Cebu. Zo proberen we in deze eerste, kritieke fase zo’n 20.000 families (ongeveer 100.000 mensen) te helpen.

Lees meer over de gevolgen van de ramp en hoe Oxfam helpt. Ook jij kunt een steentje bijdragen!

Bron: Oxfam Novib, 14 november 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.