Home ActueelNieuws Nooit meer belasting betalen, kan dat?

Nooit meer belasting betalen, kan dat?

  • 31 maart 2016

Multinationals ontwijken massaal belasting. Om aan te tonen hoe makkelijk dat is, zoekt Oxfam Novib een select groepje Nederlanders dat óók geen belasting meer wil betalen. En dat het nog legaal is ook!

*Natuurlijk was dit een grapje. Alhoewel... Voor veel multinationals is nauwelijks belasting geen grap maar de realiteit. Eis een blauwe envelop voor multinationals.*

Leuker kunnen we het niet maken. Wel eerlijker

Te weinig belasting betalen is kinderspel voor multinationals. De Nederlandse overheid helpt ze er graag bij. Zo lopen ontwikkelingslanden miljarden mis. Miljarden waarmee miljoenen geholpen kunnen worden, omdat er dan geld is voor beter onderwijs en gezondheidszorg.

De Nederlandse overheid maakt dit mogelijk en houdt het in stand. Jij wel een blauwe enveloppe. Multinationals niet. Tijd om dat te veranderen.

Zo werkt het

Wat multinationals doen, kunnen wij ook. Met tien Nederlanders gaan we kijken hoe particulieren zoals jij de belastingregels van de Nederlandse overheid kunnen gebruiken om óók van de blauwe enveloppe af te komen.

Als het lukt, krijgt de overheid een koekje van eigen deeg en ben jij jaarlijks duizenden euro's rijker. Door aan te tonen hoe makkelijk het is om belasting te ontwijken, vragen we de overheid nog eens goed te kijken naar de belastingregels voor multinationals.

Dit is het plan:

Doe mee

Interesse? Meld je aan! Uit alle aanmeldingen selecteren we tien Nederlanders waarmee we een belastingconstructie opzetten die je belastinguitgaven laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  

Meer weten?

Multinationals en de Nederlandse overheid komen hier al jaren mee weg. Lees meer over belastingontwijking.


Dorpsbewoners testen belastingontwijking
 
5 kijk- en leestips over belastingontwijking

Actueel

  Ziet zijn toekomst er somber uit?
Eerlijke belasting eisen van de overheid.
Hoe pak je dat aan?
  Twee kanten van hetzelfde verhaal:
Morgan (5) uit Kenia

 

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.