Home ActueelNieuws dag van het vrouwencondoom

dag van het vrouwencondoom

  • 11 september 2012

Woensdag 12 september is wereldwijd de dag van het vrouwencondoom. Het condoom speelt een belangrijke rol in de strijd tegen de overdracht van hiv en aids. Zeker iets om te vieren!

 
Een trainingsessie in Nigeria over het gebruik
van het vrouwencondoom.
Foto:Robbert Bodegraven/Oxfam Novib

Net als een normaal condoom, beschermt ook het vrouwencondoom zowel tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, als tegen ongewenste zwangerschappen. Het condoom heeft voor vrouwen nog een voordeel; het biedt meer controle over hun eigen gezondheid en seksualiteit.


Sinds 2008 werkt Oxfam Novib samen met het Universal Acces to Female Condom (UAFC) om het vrouwencondoom te promoten. De prijs is lager geworden en het condoom is makkelijker te verkrijgen.  Ondertussen zijn meer dan 2,7 miljoen mensen geïntroduceerd met het condoom en meer dan 2,4 miljoen condooms verkocht. Dit is één van de manieren hoe wij strijden voor vrouwenrechten. Wil je meer weten? Lees dan:

 

Bron: Oxfam Novib, 11 september 2011

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.