Foto: Sam Tarling / Oxfam

Libanon: vluchtelingen

Overvloed aan vluchtelingen

Libanon staat onder druk: het kan de stijgende aantallen vluchtelingen uit Syrië nauwelijks aan. Bijna 2 miljoen mensen vluchtten naar buurland Libanon. Het land herbergt per hoofd van de bevolking de meeste vluchtelingen ter wereld. Een kwart van de Libanese bevolking bestaat nu uit Syrische vluchtelingen. En dit drukt zwaar op de voorzieningen in het land.

  • Slechts 20% van de Syrische vluchtelingen in Libanon heeft werk. De meeste vluchtelingen zijn voor hun eten en onderdak afhankelijk van noodhulp.
  • Vluchtelingenkampen kunnen de aanhoudende toestroom nauwelijks aan. 80% van de vluchtelingen woont niet in een officieel kamp. Zij hebben nauwelijks toegang tot schoon drinkwater en elektriciteit.

Zo helpen wij

We steunen het gastland en geven noodhulp aan Syrische vluchtelingen in Libanon.

  • We zorgen voor schoon drinkwater, voedsel, sanitaire voorzieningen en hulpgoederen zoals dekens en tentzeilen.
  • Samen met lokale partnerorganisaties helpen we mensen hun trauma te verwerken.
  • De meest kwetsbare vluchtelingen ondersteunen we met geld-voor-werkprojecten, zoals onderhoudswerkzaamheden in de vluchtelingenkampen in ruil voor geld om eten te kopen.

Open data Libanon

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.