Foto: Myriam Abdelaziz / Oxfam Novib

Egypte: vrouwenrechten en mensenrechten

Democratisering en armoede

Miljoenen Egyptenaren leven nog altijd onder de armoedegrens. De Arabische Lente heeft kansen voor politieke, economische en sociale verandering gecreëerd, maar het proces van democratisering in Egypte is nog gaande. De rol van vrouwen tijdens de Egyptische demonstraties was groot, waardoor de positie van de vrouw in ontwikkeling is. Ook schuilt er een kracht in de miljoenen jongeren, arbeiders en anderen die de revolutie begonnen.

  • 30 miljoen Egyptenaren leven onder de armoedegrens
  • 2 miljoen mensen leven van minder dan 1 dollar per dag
  • sinds de Egyptische bevolking begin 2011 in opstand kwam, voltrekt de democratisering in Egypte zich met grote problemen

Zo helpen wij

Samen met onze lokale partnerorganisaties volgen we nauwlettend of de overheid mensenrechten en vrouwenrechten respecteert. En of de overheid aandacht heeft voor het arme deel van de bevolking. Slachtoffers van martelingen, willekeurige arrestaties of onrechtvaardige opsluiting krijgen juridische ondersteuning. We trainen mensen in zeggenschap en netwerken en steunen kleine boeren zich te organiseren om hun recht op water en land kracht bij te zetten.

Nieuwsberichten Egypte

Er zijn geen berichten.

Open data Egypte

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.