Home ActueelNieuws Investeren in ontwikkeling - welke partij bekent kleur?

Investeren in ontwikkeling - welke partij bekent kleur?

  • 6 februari 2017

Ontwikkelingssamenwerking is relevanter dan ooit. Na jaren van bezuiniging moet er meer geïnvesteerd worden en moet het budget voor ontwikkelingssamenwerking effectief worden besteed.

Op de weg naar de verkiezingen op 15 maart, heeft Oxfam Novib onderzocht hoe de partijen willen investeren in ontwikkeling en waaraan ze het ontwikkelingsbudget willen besteden. Onze scorecard laat zien hoe veel  geld politieke partijen willen gaan investeren in ontwikkelingssamenwerking en hoe ze het budget willen besteden.

Waarom moet er juist nu geïnvesteerd worden in ontwikkelingssamenwerking?

Sinds 1990 hebben meer dan een miljard mensen extreme armoede kunnen ontsnappen, meer kinderen gaan naar school en meer landen kunnen zich economisch ontwikkelen. Nederland mag trots zijn op deze vooruitgang- mede mogelijk gemaakt door ontwikkelingssamenwerking. De afgelopen jaren heeft de Nederlandse overheid steeds minder geïnvesteerd in ontwikkelingssamenwerking. Dat kost levens en versterkt de vicieuze cirkel van armoede en instabiliteit.

Nu kan de politiek doorpakken en investeren in internationale samenwerking

Een goed budget voor ontwikkelingssamenwerking is ook de komende jaren onontbeerlijk voor om stabiliteit, goed bestuur en economische ontwikkeling te bevorderen in de allerarmste landen. Maar ook voor onze eigen welvaart en de toekomst van onze kinderen is ontwikkelingssamenwerking belangrijk.

Onlangs publiceerde Oxfam Novib dit rapport waarin wij onze visie op de besteding van het OS budget toelichten: accountability and ownership. The role of aid in a post-2015 world.

Verantwoording en bewijsvoering

Klik hier om onze verantwoording en bewijsvoering te lezen.

Lees ook

ZAKEN EERST: BV NEDERLAND IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

POSITIE NEDERLANDSE ONTWIKKELINGSHULPORGANISATIES OVER MODERNISERING ODA CRITERIA

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.