Jeroen Ticheler – GeoCat

  • 3 december 2014

GeoCat, het bedrijf van Jeroen, richt zich op het beschrijven en ontsluiten van geografische data van overheden. Die gegevens kunnen bijvoorbeeld boeren helpen bij hoe ze hun land gebruiken.

Jeroen Ticheler
Foto:Oxfam Novib

‘Als kind woonde ik in West-Afrika. Mijn vader deed daar herbebossingprojecten. Die tijd was vormend voor mij en ik ben dan ook Tropische bosbouw in Wageningen gaan studeren. Daarna kreeg ik een baan bij de Verenigde Naties in Rome. Daar hield ik mij ondermeer bezig met voorspellingen van regen en sprinkhanenplagen met behulp van satellietbeelden. Na 9 jaar nam ik ontslag en ben toen voor mezelf begonnen.'

Helpen met geografische data

GeoCat, het bedrijf van Jeroen, richt zich op het beschrijven en ontsluiten van geografische data van overheden. Het helpt boeren niet alleen bij hun landgebruik, maar ook laat het zien hoe het groeiseizoen zich zal ontwikkelen, wat zich vervolgens laat vertalen naar het vaststellen van landbouwprijzen. GeoCat helpt ook bij het aanpakken van grensoverschrijdende problemen zoals overstromingen of giflozingen.

'Bedrijvenambassadeur zijn we met z’n allen'

GeoCat telt zeven medewerkers. 'Iedereen draagt zijn geldelijke steentje bij aan het bedrijvenambassadeurschap. Bij elkaar is dat de maandelijkse donatie die we aan Oxfam Novib doen. Niemand van de medewerkers hoeft dat te doen, maar doet het gewoon.'

Bron: Oxfam Novib, 03 december 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.