Home BedrijvenActueelNieuws OvO netwerk Sparen voor een betere toekomst

Sparen voor een betere toekomst

  • 13 juni 2014

Op het platteland van Cambodja is de armoede groot. Zo’n twee miljoen boerenfamilies hebben watertekorten, onvruchtbare grond, gebrek aan kennis en geen kredietmogelijkheden.

Padek

Partnerorganisatie Padek (Partnership for Development in Kampuchea) helpt vrouwen bij het vormen van spaargroepen. Het idee is simpel, maar heel effectief. Elke deelnemer van de spaargroep doet een klein bedrag in een pot. Zo sparen de deelnemers een aardig bedrag bij elkaar.

Voor elkaar

Uit de gezamenlijke pot leent een deelnemer een klein bedrag. Voor de aanschaf van kunstmest bijvoorbeeld. Om het eigen stukje land vruchtbaarder te maken. De lening wordt binnen een paar maanden terugbetaald met rente. Daarna leent een ander weer geld.

Voor een betere toekomst

Om met geld om te gaan, krijgen de vrouwen les in boekhouden. De methode van Padek biedt veel arme boerinnen een zelfstandig bestaan, zonder armoede. Met voldoende voedsel, medische zorg en onderwijs voor hun kinderen.

Bron: Oxfam Novib, 13 juni 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.