Home ActueelNieuws geiten voor gezinnen in Bangladesh

geiten voor gezinnen in Bangladesh

  • 20 december 2012

Vorige week overhandigden de biologische geitenhouders en Ekoplaza een cheque aan Oxfam Novib voor 400 geiten. De geiten gaan naar gezinnen in Bangladesh, waar ze dienen als bron van inkomsten.

 
Foto:Oxfam Novib

Nederlandse biologische geitenhouders, verenigd in De Groene Geit, hebben samen met Ekoplaza de ‘Geef een Geit’-actie opgezet. Door geiten te geven, steunen zij gezinnen in Bangladesh. Een geit is een duurzame bron van inkomsten: de melk wordt gebruikt voor de verkoop en de mest voor het land.

lokale economie stimuleren

De cheque werd in ontvangst genomen door Fernando van der Brug tijdens een bijzondere winterfair bij de opening van de nieuwe Ekoplaza in Bussum. Het ingezamelde bedrag gaat rechtstreeks naar lokale partnerorganisaties van Oxfam Novib. De geiten worden op de plaatselijke markt van Bangladesh gekocht, zodat de lokale economie wordt gestimuleerd.

Voorzitter Jan van Tilburg van de Groene Geit: "Het is een goede en verantwoorde investering waar veel mensen in Bangladesh mee geholpen zijn. Koop dus vooral die heerlijke Nederlandse biologische geitenkaas om ook deze actie te ondersteunen!"

Oxfam Novib bedankt De Groene Geit en Ekoplaza voor hun donatie.

Bron: Oxfam Novib, 20 december 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.