Home Dit doen wij Wie zijn wij
Foto: Oxfam Novib

Wie zijn wij

Wij zijn krachtig en actief. Wij zien perspectief, zijn vastberaden en voortdurend in beweging. Wij zijn samen sterk. Wij zijn wij en wij hebben een doel. Wij verslaan armoede.

Wij zijn wij

Wij zijn krachtige vrouwen, hardwerkende boeren, ambitieuze jongeren, gedreven onderzoekers en betrokken donateurs. Wij zijn de stem van miljoenen. Een wereldwijde beweging van mensen die opstaan tegen het onrecht dat armoede veroorzaakt en in stand houdt. Wij verslaan armoede.

Even voorstellen...

Florence

Ik ben Florence

‘Ik ben Florence uit Zimbabwe, moeder van vier kinderen, boerin en deelnemer van een veldschool. Dankzij de veldschool kan ik met verschillende gewassen werken die snel groeien en snel geoogst kunnen worden. Nu alleen nog hopen op meer regen.’ Boeren in Zimbabwe moeten opboksen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Op onze veldscholen helpen wij boeren in het kweken van eigen, sterkere zaden die beter bestand zijn tegen extreem weer. Ook wisselen de boeren onderling zaden en kennis uit. Het resultaat: meer diversiteit en kennis, sterkere zaden en sterkere boeren.

Ontdek onze veldscholen

 

Ratha

Ik ben Ratha

‘Ik ben Ratha uit Cambodja, moeder van een peutermeisje en hoogzwanger van mijn tweede. En ik weet niet hoe het verder moet.’ Ratha is radeloos. Haar akker ligt er droog en uitgeput bij. Al maanden valt er geen spat regen. Steeds vaker mislukt de oogst. Geen oogst betekent geen inkomen en geen eten. Wij leren vrouwen als Ratha hoe ze met slimme irrigatietechnieken hun oogst kunnen verbeteren. Ook richten we spaargroepen voor vrouwen op, zodat zij vee of landbouwwerktuig kunnen kopen. Op die manier kunnen vrouwen zorgen voor een goede oogst en een trotse boerin zijn.

Lees het hele verhaal van Ratha

Foto: Chee Chee Leung / Oxfam

Doe mee!

De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Met jouw hulp kunnen we armoede voorgoed verslaan. 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.