Home ActueelNieuws 'Trump, strijd tegen armoede wereldwijd'

'Trump, strijd tegen armoede wereldwijd'

  • 9 november 2016
Oxfam roept Trump op zijn toon te matigen en met echte oplossingen te komen.

Nu Donald Trump president wordt van de Verenigde Staten, roept Oxfam hem op om met echte oplossingen te komen voor de grote crises in de wereld.

'We roepen Trump op om de strijd van de VS tegen wereldwijde armoede voort te zetten en behaalde resultaten niet ongedaan te maken', zegt Raymond Offenheiser, directeur van Oxfam America.

Trump gelooft niet in klimaatverandering

Trump heeft tijdens zijn verkiezingscampagne onder andere gezegd dat hij zich niet wil houden aan het klimaatakkoord, omdat hij gelooft dat de klimaatverandering een hoax is. Het klimaatakkoord kwam vorig jaar met veel moeite tot stand en moet onder andere voorkomen dat miljoenen mensen structureel te weinig eten hebben

Tijd voor echte oplossingen

'Nu de verkiezingspolitiek voorbij is, moet er weer over echte oplossingen worden gepraat voor de wereldwijde crises waar we mee te maken hebben. We roepen Trump op om adequaat te reageren op de humanitaire rampen die ruim 60 miljoen mensen uit hun huizen hebben gedreven. Daarnaast moet de VS zijn diplomatieke inzet vergroten om de conflicten in Syrië en Jemen op te lossen en mensen welkom heten die op de vlucht zijn voor geweld', zegt Offenheiser.

'Deze tijd vraagt om solidariteit'

De oproep van Offenheiser volgt na de vele uitspraken die Trump de afgelopen maanden deed over de rol van de VS in de wereld. Trump wil 'Amerika eerst' en alleen nog kijken naar het buitenland waar dat de VS direct iets op kan leveren. Ook heeft Trump aangegeven migranten massaal te willen deporteren en vluchtelingen buiten de VS te houden. 

'We hopen dat Trump zijn standpunt wijzigt ten aanzien van vluchtelingen die veiligheid zoeken in de VS. Deze tijd vraagt om solidariteit en medeleven. Niet om gesloten harten en grenzen', zegt Offenheiser.

'Ook hopen we met Trump en zijn regering te kunnen blijven werken aan onze plicht om miljoenen te helpen die te maken hebben met honger, geweld en onrecht, waar ook ter wereld.'

Bron: Oxfam Novib, 9 november 2016

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.