Home ActueelNieuws teller Syrië op 4,5 miljoen euro

teller Syrië op 4,5 miljoen euro

  • 16 mei 2013

Steun voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië is nog altijd hard nodig. De teller van Giro555 staat nu op 4,5 miljoen euro. Op 3 juni sluit de nationale actie.

Een Oxfam-watervoorziening in Za'atari
vluchtelingenkamp in Jordanië.
Foto:Caroline Gluck/Oxfam

Op 25 maart startte de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), waaronder Oxfam Novib, een nationale actie voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Miljoenen mensen in het land zijn slachtoffer van een na al meer dan 2 jaar durende burgeroorlog. Op dit moment is 4,5 miljoen euro binnengekomen op Giro555. Dit geld is direct ingezet voor noodhulp: medische hulp, eten, water en opvang.

einde ramp niet in  zicht

Op 3 juni sluit de Giro555-actie voor Syrië. Dit betekent niet dat het einde van deze humanitaire ramp in zicht is. Oxfam Novib maakt zich grote zorgen om het aanhoudende geweld in Syrië. Ook na de gezamenlijke wervingsactie blijven de verschillende SHO-deelnemers zich daarom volop inzetten voor hulpverlening. Lees meer over ons werk voor Syrische vluchtelingen in Uitgelicht: Syrië.

SHO

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), waaronder Oxfam Novib, werven bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen voor hulpverlening aan de slachtoffers.

Bron: Oxfam Novib, 16 mei 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.