Home ActueelNieuws Postcode Loterij doneert 13,5 miljoen aan strijd tegen armoede

Postcode Loterij doneert 13,5 miljoen aan strijd tegen armoede

  • 6 februari 2017
test

Oxfam Novib heeft ook dit jaar weer 13,5 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Een grote en belangrijke bijdrage om armoede te verslaan. Daar willen we alle deelnemers van de loterij voor bedanken.

Geweldige bijdrage

Farah Karimi, algemeen directeur van Oxfam Novib, was te gast bij het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Daar ontving Oxfam Novib ook dit jaar weer 13,5 miljoen euro.

‘Dit is een geweldige bijdrage in de strijd tegen armoede. Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kunnen nog meer mensen bereiken die zo armoede voorgoed kunnen verslaan.’ De Postcode Loterij steunt het werk van Oxfam Novib sinds 1990.

Zenka Reijn, hoofd publiekscommunicatie, neemt namens Oxfam Novib de cheque van de Nationale Postcode Loterij in ontvangst bij het Goed Geld Gala. Foto: Roy Beusker Fotografie

Strijd tegen woestijnen

Speciale gast bij het Goed Geld Gala was de Chinees-Amerikaanse filmmaker John D. Liu. Hij werd breed bekend met het in beeld brengen van grote vergroeningsprojecten, in de strijd tegen oprukkende woestijnen.

De boodschap van Liu is helder: we richten niet alleen grote schade aan met de uitstoot van broeikasgassen, maar ook met de grootschalige vernietiging van flora en fauna. We kunnen woestijnen terugdringen en het uitsterven van planten en dieren wel stoppen, maar dat gaat niet vanzelf.

Bron: Oxfam Novib, 6 februari 2017

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.