Home ActueelNieuws Oxfam start noodhulp in Afghanistan

Oxfam start noodhulp in Afghanistan

  • 9 mei 2014

Aardverschuivingen komen wel vaker voor in het noordoosten van Afghanistan. Maar afgelopen week was de tol ongekend hoog: minstens 2500 doden en 90.000 getroffenen. Oxfam verleent noodhulp.

Dorpelingen nemen de schade op van de aardverschuivingen in de provincie Badakshan, Afghanistan. Foto: Reuters/Alertnet

Op 2 mei werden mensen, huizen en akkers plotseling bedolven onder een dikke laag modder en steen. Aardverschuivingen stuwden de berggrond in een onstuitbare beweging naar het dal.

Reddingsacties zijn in volle gang, veel mensen worden nog vermist. Slachtoffers hebben dringend behoefte aan medische zorg, schoon water, voedsel en onderdak.

Directe hulp

De autoriteiten van de provincie Badakshan alleen kunnen de nood niet lenigen. Onze plaatselijke partner Assistance for Health Education and Development (Ahead) springt bij. Zij ontfermt zich over de 400 zwaarst getroffen families rond het dorp Aab Barik.

Ahead gaat zo snel mogelijk:

  • 100 openbare latrines bouwen
  • gezondheidspakketten uitdelen met o.a. zeep en waterzuiveraars
  •  hygiënevoorlichting geven aan 2400 vluchtelingen
  • vuilnisophaal regelen

De verstrekkende gevolgen van de ramp zijn nog niet te overzien. Maar samen met onze plaatselijke partnerorganisatie kunnen we nu direct in actie komen voor de getroffen Afghaanse families.

Wat wij doen in Afghanistan.

Bron: Oxfam Novib, 9 mei 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.