Home ActueelNieuws Lopen voor vrede en recht

Lopen voor vrede en recht

  • 13 oktober 2014

Maar liefst 22 hardloopfanaten stonden zondag 21 september aan de start van de Den Haag marathon om geld op te halen voor Oxfam Novib. Hardlopen voor kinderen in Somalië, dat was het doel.

Foto:Oxfam Novib

Meer dan 1000 hardlopers maakten zich dit jaar warm voor  de tweede editie van de Den Haag Marathon. Zij vroegen aandacht voor de Internationale Dag van de Vrede. Oxfam Novib is trots dat zij zich het officiële goede doel van deze ‘Vredesmarathon’ mag noemen. 22 Oxfam Novib-runners haalden geld op voor kinderen in Somalië .

Rennen voor vrede: een sfeerverslag

Kort voor de start staat er nog een rij voor de wc’s. De zenuwen slaan toe. Net als bij de vorige editie praat de Haagse nachtburgemeester René Blom het programma enthousiast aan elkaar. Zijn Haagse tongval zorgt voor een goede sfeer. Zodra het startschot klinkt, sprinten meer dan 1000 lopers over het mooie parcours door Den Haag, richting het strand om uiteindelijk te finishen op het Plein.

Hardlopen voor het goede doel

Alberto González komt als eerste Oxfam Novib-runner over de finish. ‘Het was leuk om voor Oxfam te rennen en ik zou het absoluut weer doen. Het is een mooie combinatie. Lekker sporten en tegelijkertijd kinderen steunen die onder moeilijke omstandigheden leven.’

Kort na elkaar rennen vervolgens de vriendinnen Imke en Ilse over de finish. Trots tonen ze hun medaille. ‘Het was het trainen dubbel en dwars waard. Wat een mooi parcours! Al was het stuk over het strand wel zwaar. Het is super dat we allebei de finish hebben behaald, en dat we deze prestatie hebben kunnen koppelen aan een project van Oxfam Novib.’

Wat bracht het op?

De 22 Oxfam Novib renners haalden in totaal €3.367,- euro op voor kinderen in Somalië. Dit geld is hard nodig. Veel Somaliërs leven in extreme armoede. Door aanhoudende droogte is er een groot tekort aan schoon drinkwater en voedsel. Ruim 300.000 kinderen zijn ernstig ondervoed.

Ook jij kan helpen!

Wil jij ook sporten én zo Oxfam Novib steunen? Meld je aan voor onze loop- of fietstochten bij Oxfam Novib collega Linda Nalis: Linda.Nalis@oxfamnovib.nl.

Ben je niet zo’n sporter, maar wil je wel graag de kinderen in Somalië steunen? Doe vandaag nog een gift

Bron: Oxfam Novib, 13 oktober 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.